Voet en enkel

Stabiliteit van het enkelgewricht wordt gerealiseerd door ligamenten, die de beweging begeleiden en tegelijkertijd voorkomen dat de enkel in zijn geheel teveel beweegt. Verwondingen aan het enkelgewricht ontstaan vaak spontaan bijv. tijdens sportactiviteiten. Vaak leidt dit tot instabiliteit en pijn.

 

Enkel pijnbehandeling
De Fysiotherapeut beoordelt eerst je enkel om de ernst en de aard van de schade te bepalen en biedt een behandeling die genezing en het herstel bevordert. Een verstuikte enkel ontstaat wanneer de ligamenten te ver zijn uitgerekt waardoor de ligamenten en de kleine bloedvaten kunnen scheuren. Pijn, bloedingen in de weefsels en zwelling zijn het resultaat. Om verdere zwelling te voorkomen en uw herstel te bevorderen is gedurende de eerste 48 uur na een blessure de behandeling gebaseerd op RICE : Rust, Ijs , Compressie en Elevatie. Daarna is de behandeling gericht op vermindering van pijn en oefening om herhaling te voorkomen en de prestaties te verbeteren. Dit kan een combinatie zijn van mobilisatie, stretching, remedial massage, taping, dry needling en specifieke revalidatieoefeningen.

 

Voorbeelden van voet- en enkelaandoeningen die met succes behandeld kunnen worden met fysiotherapie
Achillespeespijn, fasciitis plantaris, post-operatieve revalidatie, na-een-breuk revalidatie, acute verstuikingen en verrekkingen, spierdisfunctie en calf tightness.