Schouderklachten

Problemen in de schouder ontstaan i.v.m. slijtage door dagelijks gebruik, overmatig gebruik, of letsel. De schouder is een zeer complex gebied van het lichaam en de beweging van de schouder is feitelijk afhankelijk van de gecombineerde bewegingen van vier gewrichten. Dit complex van gewrichten moet perfect samenwerken elke keer dat je je arm gebruikt. Vanwege de kwetsbaarheid en het veelvuldige gebruik is de schouder gevoelig voor blessures. Zodra een schouderblessure is opgetreden zullen de gewrichten slechter gaan samenwerken. De schouder is kwetsbaar en kan worden be├»nvloed door veel factoren zoals, repeterende bewegingen, vallen of trauma aan de schouder, co├Ârdinatieproblemen, instabiliteit, houding- en spieronevenwichtigheden .

 

Schouderbehandeling
Behandeling van de schouder bestaat uit het identificeren van de oorzaak van het probleem en herstellen van correcte afstemming binnen het schoudercomplex. Het gaat daarbij om specifieke oefeningen t.b.v. de spierfunctie plus passieve behandelingen zoals, gewrichts- en zacht weefselmobilisatie, dry needling en taping.

 

Voorbeeld van schouderaandoeningen die met succes behandeld kunnen worden met fysiotherapie
Postoperatieve revalidatie, tendon impingement, bursitis, acute verstuikingen en verrekkingen, houdingsproblemen, rotator cuff dysfunctie, rotator cuff scheuren, frozen shoulder, AC letsel aan gewrichten en post-breuk revalidatie .