Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een onderdeel van de gezondheidszorg. Het stelt diagnoses, beoordeelt en behandelt. Fysiotherapie corrigeert en probeert door middel van fysieke middelen invaliditeit te voorkomen. In een fysiotherapie sessie zal de therapeut door het onderzoek van bepaalde aspecten van de structuur van het lichaam bepalen wat het probleem veroorzaakt. Afhankelijk van de oorzaak van het probleem, komt er een passend behandelplan. Een onderdeel van de behandeling kan zijn om door middel van oefeningen de totale mobiliteit te verbeteren. Vaak zijn ook behandelingen nodig om de houding te wijzigen en de spierkracht te vergroten, dit alles om verdere schade te voorkomen. Free Motion heeft de expertise wanneer het gaat om beweging- en functievermindering. Wij werken altijd nauw samen met onze patiënten en kiezen voor het meest geschikte behandelplan dat past bij hun behoeften.

 

Praktische informatie

Wat mee te nemen?

Breng uw identiteitsbewijs en uw zorgpas mee. U bent van harte welkom zonder verwijzing van een arts, maar als u bent doorverwezen door een arts neem dan ook de verwijsbrief mee. Indien mogelijk neem een handdoek mee.

 

Verzekering

Het aantal behandelingen dat worden vergoed hangt af van uw zorgverzekering. Controleer uw verzekeringspolis voor het aantal vergoedbare behandelingen. Voor vragen, neem dan contact met ons op .

 

Voldoende verzekerd in 2016?

Neem een ​​kijkje op deze link voor meer informatie over fysiotherapie vergoedingen. 

Als uw aanvullende verzekeringspakket de kosten voor fysiotherapeutische behandelingen dekt, zal er geen eigenrisico zijn.

Voor informatie over de verschillen in de basisverzekeringsdekking, aanvullende verzekeringen "restitutie-" of "naturabeleid", neem een ​​kijkje op deze link

 

Anuleringsvoorwaarden

Als u om welke reden dan ook uw afspraak niet kunt nakomen moet dit minimaal 24 uur van tevoren bij ons worden gemeld. Wanneer een tijdige afmelding achterwege blijft brengen we € 25 ,- kosten in rekening. Deze kosten worden niet gedekt door de verzekeringsmaatschappijen.
 

Betalingsvoorwaarden

In het algemeen zal de rekening van de behandeling(en) rechtstreeks bij uw verzekeraar worden aangeboden. In sommige gevallen kunt u zelf direct worden gefactureerd, bijvoorbeeld in gevallen waarin het aantal behandelsessies dat wordt gedekt door uw verzekering op is. Alle sessies niet door de verzekeringen worden gedekt zullen worden gefactureerd op basis van de onderstaande prijzen. Houdt er rekening mee dat alle facturen binnen 30 dagen dienen te worden betaald .


Prijzen fysiotherapie

Reguliere fysiotherapie behandeling 30 Euro
Screening, intake en onderzoek 40 Euro
Intake en onderzoek na verwijzing 40 Euro
Eenmalig fysiotherapie onderzoek inclusief rapport 50 Euro
Additionele vergoeding voor bezoek aan huis *
Gemiste afspraak 25 Euro

 

* Neem bij vragen contact met ons op.

Kwaliteit

Free Motion Fysiotherapie garandeert kwaliteit!
Wij zijn onderdeel van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF), een beroepsvereniging, continu bezig met de kwaliteit van fysiotherapie in Nederland. Free Motion fysiotherapeuten blijven constant bij door het volgen van opleiding en onderwijs in overeenstemming met de richtlijnen van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Lichamelijke therapie en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR).

 

.

Klachten

Free Motion streeft er altijd naar om aan uw verwachtingen op het gebied van fysiotherapie te voldoen. Bij problemen, klachten of suggesties kunt u contact met ons opnemen via e-mail, telefoon of direct in persoon. Uw klacht wordt altijd serieus genomen en we zullen graag samen met u naar een aanvaardbare oplossing zoeken. Als uw klacht in uw ogen niet juist wordt opgelost, kunt u terecht bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie.


Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)
Stadsring 159b, 3817 BA Amersfoort.

 

.